Hote pentru citostatice ALPINA BIO100 CYTO

Utilizarea hotelor pentru citostatice ALPINA

In momentul manevrarii de substante carcinogenice si agenti biologici, echipamentul de protectie adecvat este esential, avand în vedere ca acest lucru este stipulat si în Directivele CE. Mai mult decat atat, echipamentele de protectie personala Categoria a III-a, sunt în conformitate cu Directiva CE 89/686/EEC si ofera protectie sigura împotriva agentilor citostatici. Aceste echipamente pentru protectia împotriva citostaticelor si agentilor biologici au fost special dezvoltate pentru manevrarea în siguranta în timpul fabricarii, transportului, depozitarii, administrarii, curatarii si distrugerii acestora.
Prepararea citostaticelor se va face sub o hota profesionala care este in conformitate cu standardele de siguranta si tehnice (DIN 12980, DIN EN 12469). Hotele/mesele de lucru de siguranta servesc si la filtrarea unor aerosoli care pot sa apara la preparare. Conform ultimelor rezultate citostaticele actuale apar în aerosoli fie dizolvate fie ca particule, astfel încat sistemele cu 3 filtre de tip HEPA (filtre de înalta putere) care exista în acest moment în mod normal în hote, sa filtreze eficient citostaticele absorbite. De asemenea este interzis deschiderea geamurilor în timpul lucrului la masa de siguranta / hota.

Hota pentru manipularea citostaticelor ALPINA BIO100 CYTO

Precisa SRL va poate pune la dispozitie Hota mirobiologie clasa II special conceputa pentru manipularea citostaticelor BIO100 CYTO
Fluxul de aer al acestei hote este de tip laminar vertical. Echipamentul este dotat cu 3 filtre HEPA H14 care asigura o eficienta 99.999% pentru particule cu Ø > 0.3 um. Filtrul de exhaustare este confectionat din carbune conform DIN 12980. Dimensiunile externe sunt WXHXD 1040x2069x790 mm iar cele ale spatiului de lucru WXHXD 956x710x619 mm.
Sistemul de control al hotei este unul modern cu microprocesor, afisaj cu cristale lichide si touchscreen.
Timerul pentru monitorizarea orelor de functionare a lampii UV va ofera posibilitatea de a avea un control asupra utilizarii filtrului si necesitatea schimbarii acestuia.
Lampa UV este situata in partea de sus a hotei si asigura sterilizarea in conditii optime a aparatului.
Hota mai beneficiaza de o lampa alba fluorescenta 1200 lux, 2 prize electrice, sisteme de alarmare,
Conforma cu normele europene EN12469, EN61010-1:2010, EN61326-1:2013
SC PRECISA SRL va pune la dispozitie o intreaga gama de aparatura de laborator, reactivi si consumabile.